www.mikewaxman.se

Senaste inläggen

Av Mike Waxman - 17 april 2017 10:30


Ringo kan mycket men inte allt.Att spela tabla är inte det lättaste jag har prövat,men Ringo gör ett försök.


#ringostarr #thebeatles #tabla #music 

Av Mike Waxman - 14 april 2017 10:44


XTC med "Easter Theatre" önskar er alla en riktigt god och trevlig helj ;-) 


Kodiak & Jag hänger oxå me på ett hörn.


Av Mike Waxman - 11 april 2017 09:49

  

Terrorism handlar om att skapa skräck,rädsla,fruktan för att tvinga fram politiska förändringar i ett samhälle,land,stat.

Ett snarlikt sätt att skapa rädsla och fruktan är att med hjälp av en hatretorik,fakenews skapa en bild av vårt samhälle som någonting farligt som kräver politiska förändringar för att bli av med rädslan och fruktan. Denna typ av retorik är förkastlig i mångt och mycket då den kan försätta människor i ett tillstånd av konstant rädsla,falsk otrygghet.Senast i går skrev jag om SD's partisekreterare, riksdagsman Richard Jomshof som spred en lögn på sociala medier och utnyttjade terrorattacken i Stockholm för att sprida rädsla,hat.

Politik,som jag ser det, är någonting mångfacetterat som bygger på erfarenhet,känslor,och förnuft och detta saknar,enligt mig. sverigedemokraterna och den del av partiet som ihärdigt för fram överdrifter,fakenews,lögner. Thoralf Alfson i Kalmar är en typisk populist som lever sitt politiska liv genom att odla fakenews/rädslor hos sina medmänniskor.

 

När SD och Thoralf Alfsson angriper alla dom kärleksmanifestationer som varit runt om i landet, den stora samlingen på Sergels Torg häromdagen, folkets kärlek till Polisen, all blåljus personal, sjukvårdspersonal, samhällsmedborgare som öppnat upp sina hem för främlingar. Ja,när hatets retorik flödar på sociala medier runt om i landet och Anna Kinberg Batra tillsammans med Jimmie Åkesson i direktsänd TV genast söker mer konflikter inom svensk politik,ja då har det gått för långt.

 

Svenska folket har visat beslutsamhet och visat att vi är ett folk som ställer upp för varandra oavsett ålder, kön, sex, religion, politisk hemvist i tider när så krävs.

  

-Svenska folket har visat att vi är inte rädda, terrorn, ondskan, hatet ska inte få segra.

 

-Svenska myndigheter, Svenska förvaltningar, Sveriges regering och Sveriges statsminister, Sveriges Kungliga familj, Svensk Media, Svensk kultur m.fl har visat beslutsamhet i samband med den terrorattack som Sverige blev utsatt för.

 

-Dom grundläggande strukturer som formar vårt demokratiska samhälle har inte destabiliserats utan Sverige har visat på en beslutsamhet som just bygger på den fasta tro som alla svenskar har på den svenska modellen.


 

Den kraft och styrka och gemenskap som Svenska folket visade för varandra tycker jag väl symboliseras av denna bild,manifestation,som hölls på Sergels Torg.


Godhet är starkare än ondska, kärlek starkare än hatet, ljuset starkare än mörkret, sanningen starkare än lögnen.Tillsammans kan vi göra Sverige till en tryggare plats fri från hat men full av kärlek.  


Av Mike Waxman - 10 april 2017 09:12

För 2 dagar sedan så lade Jomshof ut en text på sitt twitterkonto som jag ifrågasatte!

Då blockerade han mig plötsligt,men jag hann dock fråga honom om han också tyckte att antisemitism hör hemma inom SD,då dom tydligt talat om "nolltolerans". En f.d SD riksdagsman i Kalmar har ju flera antisemitiska inlägg,kommentarer på sin blogg,men detta accepterar uppenbarligen SD's partiledning.SD's partisekretterare Jomshof,precis som den vedervärdige Thoralf i Kalmar och resten av detta antisemitiska,islamofobiska parti utnyttjar det trauma som Sverige nu går igenom på ett fruktansvärt cyniskt sätt,endast för att kunna skuldbelägga så många som möjligt och plocka oärliga politiska poäng. Skrämmande !

 


När nu Jomshof sprider fake news och SVT också har bevis för det,ja,då säger det en hel del om denne partisekreterare för Sverige's mest lögnaktiga parti.

Skamligt är det minsta man kan säga.


  

    
#sd #richardjomshof #antisemitism #rasism 
Av Mike Waxman - 9 april 2017 08:36

  Godhet är starkare än ondska, kärlek starkare än hatet, ljuset starkare än mörkret, sanningen starkare än lögnen.

Tillsammans kan vi göra Sverige till en tryggare plats fri från hat men full av kärlek.

 

#kärlek #polis #samhälle #sverige

Av Mike Waxman - 2 april 2017 09:31

PS:UPPDATERING lördagen den 8 april.

Dagen efter det fruktansvärda som hänt i Stockholm city, så göder islamofoben Thoralf det hat, som han lägger ut på sin blogg. 


Att se det hat som Thoralf bär ansvaret för är skrämmande!

När hela nationen,10 miljoner inv. inklusive alla partiledare från höger till vänster,samlas och ger sitt stöd till dom drabbades familjer,när kungafamiljen visar sitt deltagande och tackar alla iblandade som hjälpt till,när svenska folket(även invandrare) öpnnar sina hem,bjuder på sig själva,visar medkännsla och solidaritet med sina drabbade medmänniskor,då låter Thoralf hatet flöda och det är riktigt skrämmande vad denna människa står för!

Här nedan går en del av dom kommentarerna att läsa som Thoralf lagt ut på sin blogg.

 

 

        


Den beklämmande martyren Thoralf är ute igen för att gnälla,ingenting annat!


Att gnälla är synonymt med Thoralf Alfsson.Thoralf kommer med största sanolikhet inte att komma in i riksdagen igen,han är helt enkelt "för mycket" så han blir t.o.m ratad av riksdagens enda rasistiska,islamofobiska,antisemitiska parti.


Nu ger han sig på Kalmars kommunalråd Johan Persson och kallar honom för "tjurig,överdriver i sakfrågor,oförmögen att förstå därför är han maktfullkomlig".

Sanningen är att SD och då speciellt Thoralf Alfsson är konstant tjurig,gnällig,osaklig(osmaklig) och bygger hela sin politiska retorik på att tycka illa om allt och alla som inte tycker som honom, vilket är mer än tragiskt då det tar tid av den politiska tid som många lägger ner i Kalmar,ex.vis. i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen.

 

Jag har inte läst denna människa bloggg på flera år,får däremot information och en del skärmdumpar skickade till mig då och då.Riktigt skrämmande läsning.Den högst rankade SD poitikern i Kalmar län skriver på sin blogg undrande:"Varför får inte jag kommentera på Johan Persson's facebook sida när alla andra får? Jag är ju blockerad av Johan?". Detta om något visar hur smart denne man är som inte själv kan räkna ut på sina fingrar varför inte Johan och andra vill ha med honom att göra. Otroligt !!


Johan Person är ordf. i kommunstyrelsen,kommunalråd och har diverse andra politiska uppdrag och är väl i genomsnitt (min gissning) på 4-8 möten per dag.Utöver detta så sitter han väl i telefon,läser in sig på olika ämnen som ska avhandlas m.m Tror nog att Johan är som dom flesta sunda människor:Han umgås med dom som ger någonting tillbaka,därmed inte sagt att man alltid måste tycka lika,tvärtom,politiska samtal baserade på olika ingångsvärden kan ibland vara fruktbara.


I Thoralf's fall så finns det väl ingen politiker i detta land som har så förutfattade meningar om allt,om sina motståndare,sakfrågor etc. Vi som ifrågasätter Thoralf och SD är alla PK-människor,tillhör vänsterpacket,7-klövern,vi är alla landsförrädare,bör stllas inför domstol när SD fått makten m.m

Med denna typ av politisk retorik så förväntar sig Thoralf att man ska lyssna på honom ???Varför då överhuvudtagligen disskutera med Thoralf? då det inte finns något att disskutera,Thoralf har ju alltid rätt och får han inte rätt så attackerar han på alla osmakliga sätt. Konstant attack är Thoralf's främsta vapen.

 

När det gäller disskusionen om Påryd och ett eventuellt uppförande av byggmoduler för flyktingar så har ju kommunen,Johan Persson aldrig kört över Pårydsborna,vilket Thoralf påstår,ytterligare ett bevis på Thoralfs retorik.Johan Persson åkte till Påryd just för att informera disskutera detta med lokalbefolkningen,sedan har Thoralf tagit detta som en intäkt för att JP kört över allt och alla. 


Genom sina överdrifter,lögner, så bidrar Thoralf Alfsson till att skapa ett samhälle där vi har svårare att angripa dom problem som vi vet finns. speciellt när han själv är oförmögen att kommunicera dessa problem med sina politiska motståndare på ett anständigt sätt. Thoralf's effektsökeri och bekräftelsebehov,som han får av sina rasistiska följare på sin blogg, gör att han har valt själv att ställa sig utanför den politiska arenan.


Hur kan någon på fullt allvar tro att en man som Thoralf Alfsson har ett seriöst uppsåt med sin politiska retorik när allt handlar om att svartmåla,kränka sina politiska motståndare om dom inte gör som han vill.Thoralf Alfsson har tagit som sin livsuppgift att ifrågasätta allt och alla,förutom sig själv.


Nedan går det att läsa en del av dom kommentarer jag fått mig tillsänt, som Thoralf godkänt på sin blogg, m.a.o kommentarer som tilltalar Thoralf.


    


 


 Av Mike Waxman - 31 mars 2017 09:15

En fantastisk sångare,tenor, som sjunger och drillar helt makalöst.

Det är en näktergal  (Luscinia luscinia) , en hane, och dom sjunger oftast kväll,nattetid.

Så fantastiskt och jag kan förstå att många honor lockas av denne magnifike motsvarighet till operan's Carreras.

 

#näktergal #fåglar #musik #natur #moderjord 

Av Mike Waxman - 30 mars 2017 09:15


Jo,det ligger tyvärr en hel del i detta faktum att politiker ibland har svårt att svara på frågor.

Presentation


Pappa, pacifist, socionom, musiker, elefantskötare m.m. med en filantropisk livssyn.

Stötta gärna min blogg Swish till 0721-599220

Interrail med tåg

rss

Senaste inläggen

Arkiv

Twitter

Följ bloggen

Följ www.mikewaxman.se  med Blogkeen
Följ www.mikewaxman.se  med Bloglovin'

RSS

UNICEF

Bloggare

Länkar

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se