Mike Waxman

Direktlänk till inlägg 22 november 2018

Annie Lööf's sonderingsuppdrag

Av Mike Waxman - 22 november 2018 11:19

I dag skriver jag om Sveriges tillstånd.Att jag inte skrivit så mycket i min blogg har med min sjukdom att göra.Jag har inte orkat varken fysiskt eller mentalt.Jag vill skriva mer men ibland kan man inte styra över sakernas tillstånd.I dag lämnade Annie Lööf besked om det sonderingsuppdrag hon fick av talman Andreas Norlen för en vecka sedan.Att Annie Lööf inte lyckades är både förvånande men samtidigt inte.

Annie Lööf får sluta att drömma om en allians som aldrig lär komma till !

  

Annie Lööf har tidigt under valrörelsen uteslutit ett samarbete med (S),och det kan man väl förstå då hon är en del av alliansunderlaget,men: Nu är det 2 1/2 månad sedan valet var och det politiska läget är annorlunda! Sverige behöver en ny handlingskraftig regering och enligt mig är Stefan Löfven den enda statsministerkandidaten,som jag ser det. Han är först och främst en garant för att inte ge SD något politiskt inflytande i riksdagen,vilket inte Annie Lööf är.


Annie Lööf har tillsammans med Jan Björklund under hela valrörelsen sagt att man aldrig kommer att vilja ingå i en alliansregering som måste söka sitt stöd av SD i alla dom frågor som riksdagen röstar om 1-3 ggr/veckan. Då Löfven blocket är större än alliansen så har ju uppenbarligen Annie Lööf insett att man alltid kommer vara beroende av SD,vilket inte den maktfullkomlige Ulf Kristersson kunnat ta in.

C och L har ju under hela valrörelsen 


Politiskt står ju C och L närmare Löfven blocket än M och KD, i många frågor.Nu har Annie Lööf tidigt talat om "ansvarstagande" från alla politiker för att kunna låsa detta döläge. Givetvis måste Annie Lööf inse att Stefan Löfven,som representerar det största politiska blocket har en sjävklarrätt att göra anspråk på statsministerposten.Sedan kan det ibland kännas som att det ligger något personligt i Annie Lööf's aversioner mot Stefan Löfven som statsminister.Om nu Annie Lööf står fast vid att han aldrig vill sitta i en regering som gör sig beroende av SD så har hon ju bara två val! Det ena är att hålla sig fast vid alliansen och Ulf Kristersson som den enda statsministerkandidaten eller så röstar hon för en mitten regering tillsammans med L där Stefan Löfven blir statsminister.Ett sådant beslut vore att ta ansvar för landet och därmed är också alliansen död en gång för alla.


Den politiska kartan skulle absolut målas om ifall Annie Lööf kunde acceptera detta faktum, vilket jag tror är en självklarhet för L.Att sedan C och L skulle kunna hamna i en svekdebatt är en annan sak men dom har hållit fast vid sina vallöften om SD vilket däremot inte M och KD gjort.Den bild som gått att läsa i allehanda medier har gett sken av att det är C och L som svikit sina vallöften om "att bilda en alliansregering". Detta är ju just en sanning med modifikation då förbehållet från C och L var att inte alliansen skulle bli beroende av SD.


För mig finns det också en annan aspekt av detta politiska spel på hög nivå. I TV och övrig press talar man ingenting om hur SD i maktposition skulle kunna göra det svårare för dom 5 Svenska Nationella minoriteterna att leva och verka i Sverige. Redan idag så känner många judar sig undanträngda och rädda för den utvecklingen som vi kunnat se i Sverige under senare tid.Dom nationalistiska,antisemitiska krafterna har flyttat fram sina positioner med riksdagens godkännande! Ingenting har hänt under dom gångan åren,där både Alliansen under 8 år samt socialdemokraterna, miljöpartiet, vänsterpartiet under dom senaste 4 åren inte lyft ett finger för att stoppa dessa mörka,onda antisemitiska, rasistiska krafter,som världssamfundet en gång för alla dömt ut. Att inte se eller tala i media, offentligt, politiskt om den koppling som SD ofta nämner som partier man hyllar ute i Europa, är för mig skrämmande! Starka antisemitiska, rasistiska, ultrakonservativa, populistiska partier i Ungern, Polen, Ryssland, Italien, England, Frankrike, Holland, Grekland men även i våra grannländer Finland, Norge, Danmark är en mörkbrun rörelse som växer, där SD finns med. Många av dessa extrema partier i Europa ser också SD som en stark förebild för sin egen politiska utveckling.


För oss som tillhör dom 5 Svenska Nationella minoriteterna så kan detta leda till en katastrof och där har vi alla i Sverige ett ansvar för att så inte ska ske.


#Val2018 #Demokrati #Sverige


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mike Waxman - Söndag 10 feb 19:15


Jag vill beskriva med ord vad jag känner,vad jag upplevt och det är viktigt och den känslan kan ju ingen ta ifrån mig.Det är naket och uppriktigt. Att bli utstött ur en gemenskap, ut i kylan, stå ensam, förnekad, övergiven, delvis på grund av sjukd...

Av Mike Waxman - Torsdag 24 jan 04:00


Den bästa matgästen jag kan tänka mig. 

Av Mike Waxman - Tisdag 1 jan 00:15

Välkommen till min blogg. Ett nytt år, en ny tid med många oanade möjligheter för männsklgheten,om vi bara vill. Valet i Sverige, omvärlden, solidaritet, humanism, miljö, klimat, orättvisor, mat till alla, krig, svält, demokrati! Ja,det är många ...

Av Mike Waxman - 30 december 2018 13:31


WWF är en organisation jag stöttat sedan början på 70-talet. En del har ifrågasatt WWF men jag har alltid tyckt at deras pragmatiska syn och deras konkreta resultat visar att pengarna man stöttar WWF med kommer till användning på rätt sätt.Du kan ock...

Av Mike Waxman - 24 december 2018 12:16


Önskar alla mina kära och vänner en God Helg och ett 2019 i Fredens tecken.Ta hand om varandra.Tack  ----------------------------------------------Wish all my dear and friends a Good Weekend and a 2019 in the sign of Peace.Take care of each other.T...


Jag är pappa, musiker, sjöman, elefantskötare, pacifist, boxare, socionom och socialdemokrat.

Att vara socialdemokrat är inte svårt,det är bara att hålla sig till sanningen.

Donera

  

Donera gärna valfritt belopp till mig, delvis på grund av min sjukdom, men även till min blogg.

Interrail med tåg

Twitter

Facebook

rss

Sök

Senaste inläggen

Arkiv

UNICEF

Bloggare

Länkar

Mina små rum

Besöksstatistik

Besökare från land ?


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se