Mike Waxman

Direktlänk till inlägg 22 november 2018

Annie Lööf's sonderingsuppdrag

Av Mike Waxman - Torsdag 22 nov 11:19

I dag skriver jag om Sveriges tillstånd.Att jag inte skrivit så mycket i min blogg har med min sjukdom att göra.Jag har inte orkat varken fysiskt eller mentalt.Jag vill skriva mer men ibland kan man inte styra över sakernas tillstånd.I dag lämnade Annie Lööf besked om det sonderingsuppdrag hon fick av talman Andreas Norlen för en vecka sedan.Att Annie Lööf inte lyckades är både förvånande men samtidigt inte.

Annie Lööf får sluta att drömma om en allians som aldrig lär komma till !

  

Annie Lööf har tidigt under valrörelsen uteslutit ett samarbete med (S),och det kan man väl förstå då hon är en del av alliansunderlaget,men: Nu är det 2 1/2 månad sedan valet var och det politiska läget är annorlunda! Sverige behöver en ny handlingskraftig regering och enligt mig är Stefan Löfven den enda statsministerkandidaten,som jag ser det. Han är först och främst en garant för att inte ge SD något politiskt inflytande i riksdagen,vilket inte Annie Lööf är.


Annie Lööf har tillsammans med Jan Björklund under hela valrörelsen sagt att man aldrig kommer att vilja ingå i en alliansregering som måste söka sitt stöd av SD i alla dom frågor som riksdagen röstar om 1-3 ggr/veckan. Då Löfven blocket är större än alliansen så har ju uppenbarligen Annie Lööf insett att man alltid kommer vara beroende av SD,vilket inte den maktfullkomlige Ulf Kristersson kunnat ta in.

C och L har ju under hela valrörelsen 


Politiskt står ju C och L närmare Löfven blocket än M och KD, i många frågor.Nu har Annie Lööf tidigt talat om "ansvarstagande" från alla politiker för att kunna låsa detta döläge. Givetvis måste Annie Lööf inse att Stefan Löfven,som representerar det största politiska blocket har en sjävklarrätt att göra anspråk på statsministerposten.Sedan kan det ibland kännas som att det ligger något personligt i Annie Lööf's aversioner mot Stefan Löfven som statsminister.Om nu Annie Lööf står fast vid att han aldrig vill sitta i en regering som gör sig beroende av SD så har hon ju bara två val! Det ena är att hålla sig fast vid alliansen och Ulf Kristersson som den enda statsministerkandidaten eller så röstar hon för en mitten regering tillsammans med L där Stefan Löfven blir statsminister.Ett sådant beslut vore att ta ansvar för landet och därmed är också alliansen död en gång för alla.


Den politiska kartan skulle absolut målas om ifall Annie Lööf kunde acceptera detta faktum, vilket jag tror är en självklarhet för L.Att sedan C och L skulle kunna hamna i en svekdebatt är en annan sak men dom har hållit fast vid sina vallöften om SD vilket däremot inte M och KD gjort.Den bild som gått att läsa i allehanda medier har gett sken av att det är C och L som svikit sina vallöften om "att bilda en alliansregering". Detta är ju just en sanning med modifikation då förbehållet från C och L var att inte alliansen skulle bli beroende av SD.


För mig finns det också en annan aspekt av detta politiska spel på hög nivå. I TV och övrig press talar man ingenting om hur SD i maktposition skulle kunna göra det svårare för dom 5 Svenska Nationella minoriteterna att leva och verka i Sverige. Redan idag så känner många judar sig undanträngda och rädda för den utvecklingen som vi kunnat se i Sverige under senare tid.Dom nationalistiska,antisemitiska krafterna har flyttat fram sina positioner med riksdagens godkännande! Ingenting har hänt under dom gångan åren,där både Alliansen under 8 år samt socialdemokraterna, miljöpartiet, vänsterpartiet under dom senaste 4 åren inte lyft ett finger för att stoppa dessa mörka,onda antisemitiska, rasistiska krafter,som världssamfundet en gång för alla dömt ut. Att inte se eller tala i media, offentligt, politiskt om den koppling som SD ofta nämner som partier man hyllar ute i Europa, är för mig skrämmande! Starka antisemitiska, rasistiska, ultrakonservativa, populistiska partier i Ungern, Polen, Ryssland, Italien, England, Frankrike, Holland, Grekland men även i våra grannländer Finland, Norge, Danmark är en mörkbrun rörelse som växer, där SD finns med. Många av dessa extrema partier i Europa ser också SD som en stark förebild för sin egen politiska utveckling.


För oss som tillhör dom 5 Svenska Nationella minoriteterna så kan detta leda till en katastrof och där har vi alla i Sverige ett ansvar för att så inte ska ske.


#Val2018 #Demokrati #Sverige


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mike Waxman - Måndag 10 dec 17:52

Orkar inte tänka på dom politiska diskussioner som nu förs i kubik.Att SD kommit in i riksdagen och kommuner runt om i landet är ju orsaken till detta,ingenting annat,men: M och KD måste nu bekänna färg fullt ut! Är dom beredda att låta sig direkt,in...

Av Mike Waxman - Lördag 1 dec 02:30


Så kom det då ett litet bidrag till min Blogg,mitt liv,och det tackar jag för Daniel! Kanske mitt liv håller på att rinna ut men jag är inte rädd och ibland längtar jag,saknar dock min familj. Nu för tiden så passerar hela mitt liv revy i omgånga...

Av Mike Waxman - Fredag 30 nov 00:45


Hej Mamma och Grattis på din födelsedag. Idag skulle du min älskade Mor, blivit 96 år och jag tänder ett ljus för dig och skänker dig en låt från din Morfar Leo Fall's Fidele Bauer.        Mor! Det är nu 2018 och jag har cancer och en ne...

Av Mike Waxman - Söndag 25 nov 18:40


Till Kraw Maga Ibland tänker man inte och det gjorde inte jag i detta fall.Hoppas du kan förstå men också förlåter mig. Precis som Kodiak var,så är jag väl också en drömmare ibland. Kram o allt gott/Mike      ...

Av Mike Waxman - Onsdag 14 nov 19:32


 

Presentation


Jag är pappa, musiker, sjöman, elefantskötare, pacifist, boxare, socionom.

Donera

  

Donera gärna valfritt belopp till min blogg.

Interrail med tåg

Twitter

Facebook

rss

Sök

Senaste inläggen

Arkiv

UNICEF

Bloggare

Länkar

Mina små rum

Besöksstatistik

Besökare från land ?


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se